10 Kasım 2009 Salı

Kasım'da Noel olursa...

L'Equipe, Lyon-Marsilya maçını manşetten verdi.

Valla her haftanın ardından değerlendirme yapınca insan bir yerden sonra kendisini tekrarlıyormuş hissine kapılıyor ama futbolun içerisindeki sürprizler şu anda olduğu gibi, çoğu zaman sizi yanıltabiliyor da. Lyon-Marsilya maçı 5-5 bitince maçın uzun bir değerlendirmesini yapmadığım için bazı kişiler darılmış bana. Ancak bazı maçlar için kelimeler gerçekten yetersiz kalıyor. Maçın 90 dakikasını izledikten sonra da tam anlamıyla 'speechless' durumdaydım. Bu maçla ilgili konuşmak yerine herkesi maçın en azından gollerini izlemeleri için buraya davet ediyorum.

Lisandro Lopez galibiyeti 'erken' kutladı!

Ligue 1'de geçen haftayla ilgili bazı notları paylaşmak isterim. Lyon-Marsilya maçı sayesinde bu hafta sezon başından beri ilk kez Fransa'daki spor programlarında (CANAL+'de bile!) hakemler tartışılmadı. Haftanın yıldızı konusunda kararsızım ancak Lyon-Marsilya maçından Lisandro Lopez, Miralem Pjanic, Mamadou Niang ve Farice Abriel kesinlikle haftanın yıldızı olma konusunda en büyük adaylarım. Lyon ve Marsilya'nın puan kaybettikleri haftada lider Bordeaux'nun Lille'e 2-0, PSG'nin ise sahasında Nice 1-0 mağlup olması bu iki takım için tam bir hayal kırıklığı oldu.

Marsilya, Lyon'dan 8 gol yerken kalede Andreas Köpke vardı.

Lyon-Marsilya maçında 10 gol olunca tabi insanların aklına gelen bazı soruları cevaplandırmak geliyor. Mesela Ligue 1'de en son ne zaman 10 gol atıldı? En son 1984'te Metz deplasmanda Nîmes'i 7-3 yenerken 10 gol atılmış. İki takım arasında ise 1973 Ocak ayında 4-4 beraberlikle biten ve 1997 Mayıs ayında Lyon'un sahasında Marsilya'yı 8-0 yendiği maçlar skoru en yüksek olan Lyon-Marsilya mücadeleleri olarak göze çarpıyor. (8-0'ın golleri burada) Ligue 1 tarihinin en gollü maçı ise 1935 yılında Sochaux'nun Valenciennes'i 12-1 mağlup ettiği mücadele. (1951'deki "Marsilya-St Etienne 3-10" ve 1961'deki "RC Paris-Metz 11-2" maçlarında da 13 gol olmuştu)

Mandanda, İrlanda maçı öncesi tatmin etmedi.

Fransa-İrlanda maçında 5 gün kala Fransa Milli Takımı'nın kalecileri bu hata adeta intihar etti! Mandanda, Lloris ve Carasso yedikleri hatalı goller yüzünden Domenech'i en çok düşündüren konuyu kaleci mevkisine yönelttiler. Mandanda ve Lloris kalelerinde beşer gol görürken Bordeaux'lu Carasso da Lille'den yediği hatalı gollerle Domenech'in can simidi olmaktan çıktı diyebiliriz. Fransız medyası Domenech aday kadroyu açıkladığında tecrübeli kaleci Gregory Coupet'nin neden çağırılmadığına değinmişti, büyük bir ihtimalle İrlanda'ya karşı oynayacak Mandanda'nın hatalı bir gol yemesi durumunda Fransız basını bu sefer Domenech'i çiğ çiğ yer. Toparlamak gerekirse bu hafta Fransa'daki kaleciler Noel tatiline Kasım ayından çıkmış gibiydiler.

Bakalım Antoine Kombouaré'yi Mevlüt kurtarabilecek mi.

Gelelim PSG'ye. Bu hafta Parc des Princes'de aldıkları Nice maçının ardından 12.'liğe gerilediler. Çanlar artık teknik direktör Antoine Kombouaré için çalıyor diyebiliriz. Başkan Robin Leproux maçın ardından "Hocamızın arkasındayız" dedi ancak kulislerde konuşulanlara göre milli maç arasının ardından oynanacak Marsilya maçı ve bu senenin sürpriz takımı Auxerre maçları Kombouaré'nin son maçları olabilir. Milli maç arasının ardından oynanacak Marsilya maçı içinse PSG'nin ligdeki kaderini direkt etkileyecek. Bu arada PSG'nin Cumartesi günü TSİ 15.30'da Braga ile yapacağı hazırlık maçı CANAL+'ün internet sitesinden bedava yayınlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder