30 Kasım 2010 Salı

Barcelona beş, Real Madrid sıfır


İspanya'da El Clasico izlemenin tadında vardım bu gece. Sağlam bir anti-madridista olarak maçı madridistaların bolca bulunduğu, Santiago Bernabeu yakınlarındaki Avenidad Brasil'de izledim. Barcelona hala yer yüzündeki en iyi takımın kendileri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Iniesta, Xavi ve Messi bir aradayken ve oyuna hükmettikleri zaman Barcelona'yı yenmek neredeyse imkansız. Maçın en keyif verici anıysa bana göre 60 ila 70. dakikalar arasında Barçalıların, Madrid'lilere topu kaptırmamasıydı. Maç sonunda İspanya'daki basın organları ve insanların söyledikleri şöyle:

Pep Guardiola: "Cryuff ile başlayan total futbol kültürünün 2010 yılındaki versiyonuyuz. Ne ilk ne de son halkayız. Barcelona sadece insanlara futbolu nasıl doğru bir şekilde oynanması gerektiğini gösteriyor. Takımımdaki her oyuncuya sonuna kadar teşekkür ederim [...] En iyiyi seçemem. Bu takımdan bir futbolcuyu seçip ön plana koymak diğerlerine haksızlık olur ve o zaman rakibimizden bir farkımız kalmaz"

Jose Mourinho: "Bazı insanlar; 'Barcelona alt yapıdan oyuncu yetiştiriyor ve kendi futbol kültürü var, Real Madrid ise sadece transfer yapıyor ve paraya endeksli bir sistemleri var, Real Madrid'in acilen değişmesi gerekiyor' diyor. Bugün sahada sadece iyi oynayan bir takım ve kötü oynayan bir takım vardı. İyi takım, kötü takımı yendi. Bu da normal olandı. Konuyu başka yerlere çekmek mantıksız. Hayat devam ediyor"

Julio Maldonado (Gol TV yorumcusu ve AS gazetesi yazarı): "Barcelona, Real Madrid'den daha üstün bir takım. Çünkü Real Madrid takım değil. Kendi kendine hareket eden bir Ronaldo, topa 23 dakika dokunamayan bir Benzema ve bir metre yanına yaklaşan herkese yumruk atan bir Sergio Ramos'la takım olamazsınız. Mourinho'nun yıldızdan ziyade egosu düşük takım oyuncularına ihtiyacı var"

Marca: "Gol yağmuru! Barcelona'da Madrid'in ve Mourinho'nun utanç gecesi" (Altta Ramos'un Puyol'a yumruk atarkenki resmi var)

AS: "Onlar ders verdi, peki siz aldınız mı?" (Altta Real Madrid'in bütün futbolcuları başları önde soyunma odasına gidiyor)

Sport: (Kapakta sadece beş işareti yapan bir el var)

El Mundo Deportivo: "Siz gerçek olamazsınız!" (Altta Messi, Iniesta, Xavi ve David Villa'nın gol sevinci var)

Superdeportivo: "Arkanı kolla Emery, bu adam hocalara vuruyor" (Altta Ronaldo'nun resmi var, haftaya Real Madrid-Valencia maçı var ve gazete Valencia'nın hocası Unai Emery'yi uyarıyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder