19 Ekim 2009 Pazartesi

Domenech-Medya


Raymond Domenech Türkiye'nin başında olsaydı muhtemelen ya Mahmut Özgener'in amca oğlu olduğunu ya da arkasında güçlü bir sponsor veya tarikat olduğunu düşünürdüm. Futbol Tanrı'larına şükürler olsun ki ne Domenech Türkiye'nin başında ne de Mahmut Özgener'in uzaktan akrabası. Öyleyse bu tipik Fransız'ın Fransa futbolunu 5 yıldır süründürürken neden bir türlü görevden uzaklaştırılmadığına bir göz atalım. Raymond Domenech Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escakettes'ın da kayınçosu ya da sevdiceği olmadığına göre bu işte başka bir iş var.


Daha önce La face cachée de L'Equipe başlıklı postumda David Garcia'nın L'Equipe gazetesinin halkı kandırdığına dair yazdığı kitabı tanıtmıştım. Şimdi de size Avrupa'nın en iyi spor gazetesi olarak lanse edilen L'Equipe gazetesinde Fransa Milli Takımı'nın oynadığı maçların ardından köşe yazısı yazan kişilerden bahsedeyim: Birincisi Cristophe Dugarry, ikincisi Stéphane Guivarc'h ve son olarak üçüncüsü ise Vincent Candela. Dikkat ettiyseniz üçü de aynı dönemin futbolcuları ve üçü de Fransa Milli Takımı 1998'de Dünya Kupası'na uzanırken kadroda yer alan isimler. Bir diğer ortak noktaları ise 1993 yılında üçü de Fransa Milli Takımının U-21 takımında oynarken aynı hocayla, Raymond Domenech'le çalışmış olmaları!


Yani durum şudur ki Domenech ne tarikatçı ne de arkasında Koç Holding var. Adam bir zamanlar kendi kendine yarattığı yıldızları yakın arkadaşı ve bir zamanlar L'Equipe gazetesinin en kıdemli editörü olan Claude Droussent tarafından medyanın içerisine sızdırmış durumda. Nasıl bugün Bülent Korkmaz, Hakan Şükür ve Hakan Ünsal Türk Milli Takımı'nı eleştirirken Fatih Terim yerine futbolcuları eleştiriyorlar, bu da işte aynı durum. Medya içerisinde kadrolaşan Domenechçiler durumu 5 yıldır idare ediyorlar. Ki Dugarry'nin L'Equipe dışında maçların hemen ardından CANAL+'de canlı yayına çıktığını da hatırlatalım. Thierry Henry'nin takıma küsmesinin sebebi de işte tam olarak budur. Onun karakteri bu duruma isyan ettiği için şu anda Milli Takım'da istenmeyen adam olmuştur.. Bu arada Domenech'in bu hanedanlığı tabi ki sonsuza kadar sürecek değil. İtalyanlara karşı şansı pek tutmuyor. Lippi 2006'da onu yendiğinde medyadaki köleleri onun için "kısıtlı kadrodan mucize yarattı" demişlerdi. Şimdi 2009'dayız ve Fransa Dünya Kupası play-off'larında İrlanda'yla eşleşti. İrlanda'nın başında yine bir İtalyan olan Giovanni Trapattoni var. Eğer 18 Kasım günü Domenech yine kaybeden tarafta yer alırsa onu bu sefer değil Dugarry, UEFA başkanı Michel Platini bile kurtaramaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder