26 Nisan 2010 Pazartesi

Bayern Forması, Teze Peynir, Final


Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalistin belli olmasına 24 saatten az bir süre kaldı. İlk maçı 1-0 kazanan Bayern Münih'in avantajlı olduğu kesin. Kağıt üstünde kadrolara baktığımız zaman Lyon, Bayern'e karşı iki farklı kazanabilecek güce sahip değil. Ancak Fransa'daki haberlere bakılırsa Claude Puel takımını bu maça oldukça iyi hazırlamış. Bu maçta Bayern'li oyuncular Real Madrid ve Bordeaux'yu eleyen Lyon'u küçümserse sonları pek de iyi olmayabilir.


Nitekim ilk maçta şapkadan tavşan çıkartan Robben'in yanında Ribery yok. Almanların defansı da çökmüş durumda. Demichelis ve Van Buyten'in durumları maç saatinde belli olacak. İlk maçta Van Bommel'in yokluğunda orta sahada yer alan Tymoshchuk hafta sonunda oynanan Mönchengladbach maçında sakatlandı ve Fransa'ya götürülmedi. İki gündür idmanlara çıkmayan Hamit ise düzeldi ve kadroda yer alacak. Almanya'da defansın ortasında oynayan Demichelis ve Van Buyten'in oynayamaması durumunda Hamit'in defansa çekilmesi konuşuluyor. Ne kadar faydalı olur bilinmez. İlk maçta saçma bir sarı kart görüp cezalı duruma düşen Danijel Pranjic de forma giyemeyecek. İlk maçta cezasından ötürü oynamayan Van Bommel'in basın toplantısında söyledikleri ise manidar: "Sakat, cezalı, eksik ne olursa olsun. Üzerinizde Bayern forması varsa ihtiyacınız olan skoru alıp evinize dönmeyi bilmeniz gerek. Size eksik olan oyuncular yerine oynayacakların bunun bilincinde olduğunu belirtmek isterim"


Gelelim Fransız tarafına. Claude Puel takımı bu maça farklı hazırladı derken sadece uyguladığı motivasyon ve desteği kastetmedim. Kurt hoca oyuncuları maça daha iyi konsantre olsun diye Lyon'un 100 km. kadar uzağındaki Le Puy kasabasına götürmüş. Puel bunu yapmasının sebebini şöyle anlatmış: "Şehirden ve basından ne kadar uzak kalırsak o kadar iyi. Oyuncularım fiziksel olarak maça hazır. Biraz taze peynir ve taze süt takviyesi için buraya geldik. Başka bir sebebi yok". Lyon hafta sonunda Bayern gibi maç yapmadı. Fransa Futbol Federasyonu Lyon'un Bayern maçı nedeniyle Monaco'yla oynanması gereken lig maçının ertelenmesini kabul etti. İlk maçta oyundan atılan Jeremy Toulalan (Ertem Şener'in deyimiyle Ceremi Tulalağ) bu maçta yok. Orta sahada onun yerine Real Madrid'i yakan Jean Makoun oynayacak. Stoper Cris ve genç Grenier'in durumları maç saatinde belli olacak.


Öyle görünüyor ki ilk finalist ya Bayern formasının hakkını verenler ya da taze peynirle beslenenler olacak. Maçla ilgili bir kaç enteresan not vereyim: Lyon tur atlaması halinde tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finali oynayacak. Marseille, Saint-Etienne, Reims ve Monaco'nun ardından final oynayacak 5. Fransız olacak. Bayern Münih tur atlarsa 8. kez bu kupada final oynayacak. Bavyeralılar daha önce çıktığı 7 finalden dördünü kazandı, üçünde gümüş madalya taktı. Lyon kalecisi Hugo Lloris bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı bütün maçlarda 90 dakika forma giyerek bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en uzun oynayan oyuncu oldu. Fransız ekibi Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon kendi sahasında rakip filelere 15 gol bırakırken kalesinde sadece 3 gol gördü. Bayern ise Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 20 maçtan sadece birinde gol atamadı. Almanlar o maçta da bu sezon Lyon'un çeyrek finalde elediği Bordeaux'ya sahalarında 2-0 mağlup olmuşlardı.

MUHTEMEL 11'LER:

OLYMPIQUE LYONNAIS:

HUGO LLORIS
JEAN-ALAIN BOUMSONG
CRIS
ANTHONY REVEILLERE
ALY CISSOKHO
JEAN MAKOUN
MAXIME GONALONS
EDERSON
MIRALEM PIJANIC
KIM KALLSTRÖM
LISANDRO LOPEZ

BAYERN MÜNCHEN:

HANS JÖRG BUTT
DANIEL VAN BUYTEN
MARTIN DEMICHELIS
PHILIPP LAHM
DIEGO CONTENTO
HAMİT ALTINTOP
MARK VAN BOMMEL
BASTIAN SCHWEINSTEIGER
ARJEN ROBBEN
THOMAS MÜLLER
IVICA OLIC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder