15 Nisan 2010 Perşembe

Kuzey Londra'da Unutulmaz Gece


Tottenham'ın bu sezon oynadığı 23 resmi maç izledim. Son haftalardaki kötü performans, ite kaka alınan galibiyetler sanki Harry Redknapp'ın lastiklerinin patlayacağının habercisiydi. Öyle ki hafta sonunda ligden düşmesi kesinleşen Porstmouth'a mağlup oldu Tottenham'ın. Son sezonlarda Tottenham için klasikleşen "iyi götürdüğü sezonun son düzlüğünde motoru yakmak" durumu yine gerçekleşecek gibiydi. Durumun farkında olan Redknapp'ın takım içindeki müthiş atmosferi tekrar yakalayabilmesi için da şapkadan tavşan çıkarması gerekiyordu. Yaşlı kurt ya bu sezon Spurs için klasikleşen atak futbol yerine taktiğinden ödün verip defans yapacak, ya da bildiğini okuyup bir mucize olmasını bekleyecekti.

Danny Rose uzaydan vurdu, White Hart Lane'de gol oldu.

Redknapp bildiğini okudu ve mucizeyi gerçekleştiren adamlar da Danny Rose, Gareth Bale ve Heurelho Gomes oldular. 19 yaşındaki Rose, Jermaine Jenas ve Wilson Palacios'un yokluğunda kariyerindeki ilk Premier League maçına çıktı. Dakikalar 10'u gösterirken kullanılan korner atışını başarılı bir şekilde savuşturan Almunia saatte 250 km hızla kaleye yönelen Rose'un füzesinde çaresizdi. Gelelim Gareth Bale'e. Galli oyuncu için rahatlıkla an itibariyle dünyanın en formda sol beki diyebilirim. Dakikalar 47'yi gösterirken Defoe'nun ara pasında sağ çaprazdan içeri giren Bale farkı ikiye taşırken, maçtan ardından spikerin "Sol bek olmana rağmen sağ açıkta ne işin vardı?" sorusuna "Neden olduğunu ben de bilmiyorum. Yerimi kaybetmiş olmalıyım. Sonuçta işe yaradı" cevabını veriyordu. Az önce Redknapp'ın beklediği iki mucize gerçekleşmişti. Ancak bitime 40 dakika varsa ve rakibiniz Arsenal ise her zaman bundan daha fazlasına ihtiyacınız vardır.

Bale: "Orada ne işim olduğunu bilmiyorum"

Bale'in golünün ardından beklenen oldu ve Arsenal rakip yarı alana yığıldı. Spurs kalesini ablukaya alan Gunners ufak bir ayrıntıyı kaçırmıştı. Kalede son haftaların en formda kalecisi Gomes vardı. Uzun bir sakatlık döneminin ardından formasına kavuşan Van Persie 2 kere, Diaby 1 kere ve Rosicky de 1 kere olmak üzere Gomes 4 tane "çok net" pozisyonu çıkartarak galibiyetin habercisi oldu. Bendtner'in 85'te attığı gol sadece White Hart Lane'deki 30.000 seyircinin parmaklarını yemesine neden oldu. Redknapp gol yendiği anda Pavlyuchenko - Crouch değişikliği yaparak oyunu kanatlara taşıyıp "zaman nasıl geçirilir?" dersi verdi. Sonuç olarak altın değerinde 3 puan alan Spurs, Şampiyonlar Ligi umutlarını son haftalara taşıdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder