11 Mayıs 2011 Çarşamba

Nuri gelirken...


Hani bomboş bir lokantaya girip yemek yemeye başladığınızda lokanta birden hızla dolar ya... Benimki de işte öyle bir durum. İspanya'ya bir geldim, önce Mehmet Topal, şimdi Nuri Şahin geldi. Belki Arda Turan, belki Hamit Altıntop da gelecek. Uğurlu mu geldik ne! Neyse...

Santiago Bernabeu'da bulunan kulüp müzesinde bir duvar vardır. Duvarın üzerinde bütün ülkelerin bayrakları bulunur, yanlarında da bu ülkelerden gelen futbolcuların isimleri yazar. Hatta bir tanesinin de fotoğrafı bayrağın yanında yer alır. Örneğin Brezilya bayrağının yanında Real Madrid'de oynamış bütün Brezilyalıların isimleri yazar, Roberto Carlos'un da fotoğrafı bulunur. Geçtiğimiz Ocak ayında sevgili arkadaşım Emre Karatoprak ile stadı gezerken şöyle bir şey demişti, "Ulan Baliç'in ve Geremi'nin bile ismi yazıyor, bir tane bile Türk yok şu duvarda" Aslında Türk var. Mesut Özil. Ancak haliyle kulüp futbolcuların kanında akan asil(!) kana bakmıyor. Hangi ülkenin milli takımında forma giyiyorsan o ülkenin vatandaşısın. Bu konuyla ilgili aslında büyük paradoks var. Şimdi seviniyoruz hepimiz Nuri, Real Madrid'e gitti diye. Sevinelim tabi ki. Ancak bugün Nuri'ye sevinenlerin yarısı, geçen sene Mesut'a vatan haini diyordu. Real Madrid, Nuri'yi Türk olduğu için almadı, futbol yeteneklerinden ötürü transfer etti. Peki Nuri futbol eğitimini nereden aldı? Almanya. O yüzden Nuri ve Mesut benim gözümde eşittir. Bu adamlar futbol eğitimlerini Almanya'da aldılar. Bu Alman futbolunun başarısıdır. Forma rengi yüzünden kuru milliyetçilik yapmaya gerek yok. Mesut da Alman, Nuri de Alman. Mesut da Türk, Nuri de Türk.

Bu transfer saha üzerinde Real Madrid'e nasıl yansır? Şimdiden kestirebilmek zor. Madrid medyası bugünlerde Nuri ile birlikte Hamit Altıntop ve Jose Callejon'u da Real Madrid kadrosunda yazıyor. Lass ve Kaka büyük ihtimalle son sezonlarını yaşadılar. Tahminimce geri dörtlü bozulmaz. Pepe ve Carvalho ikilisi bir sezon daha götürürler. Marcelo bu sezon "ikinci Roberto Carlos" etkisi yarattı. Yeri sağlam. Sergio Ramos, Casillas'dan sonra bütün herkesin kadroya direkt yazdığı ilk isim. Ön liberoda Xabi Alonso'nun partneri Nuri olur. Khedira ve Hamit yedekte en azından iyi birer alternatif olurlar. Bana kalırsa Cristiano, Özil ve Di Maria'yı ne mevcut kadroda ne de İspanya sınırları dahilinde (Katalunya hariç) kesebilecek bir oyuncu yok. Ha tabi ki Callejon, hem Granero'dan hem de Pedro Leon'dan daha iyi bir alternatif olur. Orası kesin. AS gazetesi son transferin forvet olacağını yazıyor. Adebayor'la sözleşme imzalanmayacak. Geçen sezon gösterdi ki Benzema - Higuain ikilisi 60 maç çıkaramıyorlar. Biri sakatlandığı anda Mourinho bıçakları biliyor yönetime karşı. Yönetim de haliyle Jose'nin ağzına sezon başında bir emzik verecektir. Benim tahminim Tevez. Bu Real Madrid seneye iş yapar mı?

En azından şampiyonluk yarışını son haftaya kadar götürür.

Eski post: Almanya'nın Messi'si olmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder